Dag 5
(fredagen den 2:e februari 2007)

Fruktfrukost
Även denna dag började med frukost, och Tina fortsatte traditionen genom att moffsa i sig några rågade fat färskt uppskuren frukt. Förmiddagen och fram till etthugget tillbringades som vanligt på stranden, men sedan bar det tillbaks till hotellrummet där vi fräschade upp oss för att pallra oss upp på huvudgatan där vi besökte skräddaren.

Pellemätning
Hos den lilla, lilla skräddaren kände vi oss ungefär som Gulliver i Lilleputtlandet, och det var på det berömda håret att han överhuvudtaget nådde upp till axlarna på oss för att kunna ta alla mått. Pelle beställde tre skräddarsydda (svårt att få annat här) skjortor, och Tina två figursydda blusar. Sedan tog vi upp en beställning på två skjortor till pappa Åke också. Blir skjortorna bra och pengarna inte tagit slut så funderar Pelle på att även sy upp en hel kostym, och Tina kanske låter sy upp en powersuit och en partyklänning, men det är i så fall först nästa vecka.

Tina tjackar frukt
Efter skräddaren och lunchen - där Pelle frångick thaitemat en aning, och åt en bacon-cheese-burgare - fortsatte frukttemat med att Tina handlade på sig mer av dessa varor då de tidigare inköpta försvunnit ner i hennes mage. Strax därpå var vi inne i en affär då repliken "-Jaså Pelle Norman är i Thailand?" yttrades bakom oss. När vi vände oss om stod en gammal kollega i form av TV4-Sporten-fotografen/redigeraren Daniel Hjalmarsson med familj bakom oss. De hade tydligen varit i Thailand två veckor redan, och nu kommit till Khao Lak för att se vad som hänt här sedan katastrofen, eftersom de varit här innan densamma. Jojo - världen är liten minsann.

Pelle med nya solglajjer
Därefter handlade vi ett par nya - tyvärr inte lika snygga som de som försvann, men de får duga så länge - solglasögon åt Pelle som han prutade ner från 500 till 300 baht, och gick sedan och lade oss i poolområdet utanför rummet för att lapa åt oss dagens sista solstrålar.

Elefantsprut
Eftermiddagen avslutades sedan med ett praktfullt elefantsprut i Tinas feja. Väl uppe på hotellrummet efteråt, så fixade vi oss i ordning för att gå till den mysigaste restaurangen vi hittills hittat, nämligen Talaythong, som hör till vårt hotell och som ligger på stranden bara femton meter från havet. Där åt vi som vanligt gott, och lyxade till det med varsin efterrätt; Pelle tog kinarestaurangklassikern "friterade bananer med glass" och Tina tog... ja gissa...

Tina käkar frukt... igen
Joråserru - en liten frukttallrik minsann. Ett perfekt sätt att knyta ihop dagen på. Rent matmässigt alltså - vi hann minsann med ett litet äventyr till denna februarifredag 2007.

Pelle badar naken
Givetvis var vi tvungna att bada nakna, nu när det var fullmåne och allt. Så efter restaurangbesöket, som för övrigt ackompanjerades av en liten tvekönad duo (en man och en kvinna alltså) som körde loungemusik, och vars feminina part (kvinnan) vinkade så fort hon fick ögonkontakt med Pelle, hoppade vi ut på stranden och gick bort en bit till en plats vi tyckte var lagom tom på folk (inga fler än vi där alltså). Där åkte paltorna av och vi hoppade glatt i de ljumma vågorna. Om vi sedan kan vinna ytterligare en digitalkamera med bilden ovan, så är det ju bara en bonus.

<Tillbaka till menyn>