Dag 4
(torsdagen den 4:e februari 2007)
Strandkrabba
Februari började som sig bör i varsin solstol på stranden. Det är fortfarande väldigt folktomt på stränderna här i Khao Lak, jämfört med övriga Thailand där folk så här års enligt uppgift lär ligga packade som sillar - vilket vi tycker är väldigt skönt. Däremot är det ganska gott om dessa små übersnabba rackare till krabbor, som springer omkring på stranden och lämnar fina mönster efter sig. Det fina i kråksången är dock att de bara är sisådär en tre centimeter stora och helt omöjliga att råka trampa på, eftersom de är springer iväg i cirka 230 kilometer i timmen när de får syn på en - så inte ens Pelle - som annars hatar små otäcka djur - tycker att de är särskilt otäcka.

Tina med tår
Givetvis kände vi oss nödgade och tvungna att svalka av oss i vågorna även denna härliga dag, och medan Tina låg och guppade förnöjt endast iklädd sin bikini...

Pelle med solbrillor
...så gjorde Pelle det oerhört smarta draget att förutom sina bakläder även ha på sig sina favoritsolbrillor. Och så här såg det ut de sista sekunderna de satt på hans huvud...

Pelle letar solbrillor
...och så här, sekunderna efter att havet tagit dem. Det mest irriterande i denna situation var dock att Pelle faktiskt tänkte tanken att "-Det här är nog inte så smart..." när han insåg att han glömt att ta av sig brillorna innan han gick ner för att bada, men av ren lättja ändå valde att köra på. Hmpff... Tur att vi befinner oss i ett land där det inte är helt omöjligt att få tag på nya.

Tina med mangodrink
Efter solglasögonsincidenten bestämde vi oss för att trösta oss med varsin frusen fruktdrink till lunch, och när vi sugit i oss dessa genom sugrör tjocka som slaktarfingrar och solat lite till så var det dags att gå tillbaka till hotellet och göra oss i ordning för kvällens aktiviteter (efter att ha sovit lite middag förstås).

Thaiboxning
Det hade ju nämligen äntligen blivit torsdag, och torsdagkvällar är det thaiboxningsgala i Khao Lak - något som framförallt Tina gått och längtat till hela veckan. Som de rika västerlänningar vi är köpte vi sittplatser vid ringside, medan alla thailändare fick stå. Och förutom att få beskåda två riktiga knockouter så klev även Pelle lite otippat upp i ringen...

Pelle i ringen
...ty av någon anledning så drog de upp turister innan matcherna, som fick hänga små kolorerade band runt de tävlandes axlar - och givetvis kom de fram till den största turisten som fanns på stället och bad honom utföra denna syssla. Så det blev alltså lite otippat Pelle, och inte Tina, som först kom upp i en thaiboxningsring i Thailand.

Söt ödla
Och vi avslutar väl denna dag som vi började den - nämligen i de små och supersnabba djurens värld. Dessa små krabater ser man nämligen varje kväll, då de likt decimeterlånga små superhjältar trotsar tyngdlagen genom att springa omkring på väggarna och i taket. Det enda de inte är så bra på är att klippa naglarna.

<Tillbaka till menyn>