Avresedagen
(lördag - söndag den 27-28:e januari 2007)
Fucking Skavsta
Ja här sitter vi minsann - fortfarande lyckligt ovetande om att A: Planet är en timme försenat - något som för övrigt aldrig informeras om, utan vi får snällt sitta och vänta i Skavstas ocharmiga vänthall och hela tiden tänka att nuu...snaaart... får vi nog gå på planet, och B: När vi väl får äntra flygplanshelvetet så visar det sig vara ett vanligt litet bara-flyga-inom-Europa-på-snikbolag-plan - dvs ett litet plan med två trestolarsrader med benutrymme som Leif Pagrotsky skulle finna trångt. Vi inser således här att vi kommer att sitta inklämda på ett synnerligt obekvämt sätt i tolv mysiga timmar...

Abu Dhabi
Turligt nog så mellanlandar vi halvvägs i Abu Dhabi - Förenade Arabemiraten. Denna flygplats - belägen mitt ute i öknen - utmärker sig genom att själva av den är helt täckt av mosaik. Vi snackar väggar, tack och ...nä, inte golvet i och för sig - men ändå. Tjusigt är det iallafall, och attans skönt att kunna sträcka på våra stödstrumpebetäckta ben en liten stund. Och apropå stödstrumporna, så hade dessa tydligen inte någon annan funktion än att göra benen randiga - ty Tinas fötter hade trots bärandet av dessa obekväma tingestar ändå antigit formen av moonboots efter flygningen. Randiga moonbots. Nåväl - vi handlade vi inget i Abu Dhabi, men Tina blev rejält sugen på en 8 Gb iPod Nano som här gick loss på blott sisådär 1800 kr.

Hotellrummet
Nåväl - efter en låååång resa var vi till slut framme på hotellet vid sisådär 21.15-hugget på söndagkvällen lokal tid. Rummet - som var stort som attan - hyste inte mindre än två dubbelsängar (inte fler heller i och för sig). Något som kan vara praktiskt om vi blir osams, eller om några av våra vänner vill komma hit och bo gratis (välkomna!). Tyvärr såg sängarna mysigare ut än de visade sig vara, ty de var hårda som sten (hård sten, typ flinta). Om ni tittar noga på bilden så ser ni att på den närmsta sängen så har hotellpersonalen haft handduksorigami och vikt ihop två handdukar till ett kärlekskrankt svanpar. Och det var inte det enda de vikt ihop på ett synnerligen konstnärligt sätt skulle det visa sig...

Tina på toan
...nä serni - ty när Tina skulle uppsöka hemlighuset så visade det sig att de dessutom suttit och vikt ihop toapappret i en ursnygg solfjädersform. Det är annat minsann än den lilla fjantiga flik som hotellpersonalen i västvärlden bjuder på! Vi blev så imponerade att vi på stående fot bestämde oss för att inte förstöra detta verk, och således fortsätta vår semester med smutsiga stjärtar.

Pelle med Singha
Efter att sedan ha väntat en halvtimme på våra väskor bar det äntligen iväg till närmsta öppna restaurang - vilket inte var helt lätt att hitta klockan 22:30 en söndagkväll - åtminstone om man som vi även ville att den skulle vara lite mysig. Nåväl - till slut hamnade vi iallafall på en som vi i skrivande stund glömt vad den heter - och beställde varsin curryrätt (Tina beställde kyckling i rödcurry som visade sig vara i starkaste laget till och med för henne, och Pelle köpte en kyckling i massamancurry som var alldeles lagom kryddad). Till dessa drack vi givetvis thailändsk öl i form av Singha och Chang, och till efterätt blev det färsk ananas med salt (!). Summa sumarum av denna måltid bestående av två varmrätter, tre öl och en efterrätt blev 66 kr.

<Tillbaka till menyn>