Tina flyter som en kork
Idag sken solen som vanligt från en klarblå himmel, och vi hängde på hemmastranden på Surin Beach där vi ömsom flöt...

Normans under ytan
...ömsom befann oss under ytan, där Tina tydligen tyckte det luktade lite illa. För övrigt var det extremt svårt att ta en sådan här bild under vattnet, eftersom Tina tydligen saknar förmågan att bara böja sig lite och på så sätt få huvudet under vattenytan. Nä, så fort huvudet får kontakt med vatten så lämnar automatiskt Tinas fötter havsbotten, och hon snurrar helt okontrollerat runt i någon typ av kullerbytta som avslutas med att hon far upp ur vattnet och ser förvånad ut. Så det gäller att ta tillvara på den hundradels sekund som ansiktet fortfarande är vänt framåt när man ska ta bilden. Det här var det åttonde försöket, och bättre än så här blev det tyvärr aldrig.

Tina väntar på våg
Idag bjöds det för en gångs skull på relativt rejäla vågor som man kunde leka i om man ville. Tina var tveksam in i det sista...

Tina mitt i vågen
...och ångrade sig då det tyvärr var alldeles för sent.

Vattenkaos
Även Pelle kan bli överraskad av de stora vågorna - särskilt om han står och koncentrerar sig för att ta ytterligare ett tjusigt självporträtt, istället för att fokusera på vattnet.

Trevliga göteborgare med värmländsk dialekt
Idag var det också dags att ta farväl av det trevliga Göteborgspar (med lite otippad värmländsk dialekt) som vi pratat en hel del med på stranden, men av någon anledning inte fotograferat eller skrivit om förrän nu. Dessa kommer vi dock säkerligen att träffa på fler gånger i framtiden, då Tina och Henry (som karln i paret heter) bestämt sig för att starta ett elefantridningsföretag tillsammans. De ska helt enkelt köpa in en elefant som de sedan kommer sköta och lära upp en massa trix, och sedan går de ut på stranden och erbjuder turister ridturer och elefantkel. Henry, som enligt egen utsago är en riktig entreprenör får även äran att sköta papper och bokföring, medan Tina mer får koncentrera sig på att lära elefanten olika konster - inte alls särskilt olikt den "beteendemodifiering" hon yrkesmässigt sysslar med idag. På det viset kan de bo i Thailand hela tiden, umgås med sin elefant, och varje månad kan dessutom Tina få lite pengar skickade till sig från sin make i Sverige som hon kan leva på innan "Tina & Henry Elefant AB" börjar gå runt ekonomiskt. Sedan, när företaget blivit en succé kan hon skicka hem pengar till honom i sin tur, så får han trösta sig i sin frulöshet med en massa blu-rayfilmer.

Celebrities!
När vi efter att ha beställt resan hit googlade på "Surin Beach" så såg vi att detta tydligen även var ett populärt ställe för kändisar, så under tiden här har vi hållt ögonen öppna för just sådana, och faktiskt skådat en hel del högvilt - allt från svenska kungligheter via gamla moderatledare till internationella filmstjärnor. Här har ni bildbevisen:
1. Prinsessan Madeleine
2. Kronprinsessan Victoria
3. Ulf Adelsohn
4. Anita Ekberg
5. Clint Eastwood
6. Lucy Liu (som vi visserligen inte såg på stranden, utan på en bar i Patong, men ändå).

Ynkel-Tina
Sen på kvällen började Tina må lite småilla och tappade aptiten (ett starkt bevis på att hon inte fejkade). Kanske hade hon fått i sig en dålig räka eller ett ruttet salladsblad - vad vet vi, men ynklig var hon. Pelle fick sålede gå och äta själv nere på en av strandrestaurangerna, och där beställa hem det enda Tina kunde tänka sig att äta överhuvudtaget: Vattenmelon.

Vattenmelonask
Så där satt hon och pep ynkligt mellan vattenmelontuggorna, och sedan hände det inte så mycket mer denna kväll. Det enda vi hoppas nu är att illamåendet gått över tills i morgon.


<< Dagen innan
Tillbaka till menyn

Nästa dag >>