Dagens första syn
Jaha. Fredag den 13:e. I Thailand. Hur ska det här gå då? Tja... Det första som möter våra nyöppnade små kisande ögon när vi kollar ut genom fönstret är detta. Ösregn. Faktiskt det första regnet vi ser sedan vi kom hit.

Uttråkat par
Jaha. Nähä. Vi får väl ligga på rummet idag då, läsa lite böcker, lyssna på lite musik, kanske kolla på någon film och surfa omkring på nätet för att se hur resten av världen har det....

Elfixning på g
Men icke sa Nicke - då blir det nämligen STRÖMAVBROTT, så det enda vi möjligtvis kan syssla med medan någon liten hjälmbeklädd filur i en korg försöker fixa detta, är att läsa böcker. Vi kan inte ens alternera med små välbehövliga toalettbesök, då inte heller vattnet fungerar när det är strömavbrott här.

Tina räddas från att bli överkörd
Turligt nog slutar det iallafall att regna efter ett tag, och vi fixar i ordning oss bäst vi kan för att trots det fortfarande molniga vädret gå ner till stranden. En trevlig liten service de har här på hotellet är de vakter som står utanför, vars uppgift bland annat består av att hindra hotellets gäster från att bli överkörda när det går över gatan.

Tina eskorteras över vägen
Eftersom det dessutom är vänstertrafik, och att folk kör som tokar med såväl sina bilar som sina mopeder, så har detta faktiskt förmodligen räddat livet av oss varje gång vi gått över gatan. Att själva titta efter eventuellt framrusande trafik känns ju onödigt eftersom vi trots allt är på semester.

En av dagens många honnörer
Dessutom får man varje gång en tjusig honnör levererad av den trevliga vakten, såväl före som efter avslutat värv.

Pelle i vågorna
Denna mulna dag hade ändå den fördelen att det var rejäla vågor man kunde hoppa omkring i om man ville det, och det ville förstås herr Norman.

Pelle i vågorna återigen
Exakt varför han tycker det är så roligt att slås omkull av det salta vattnet, vet han inte riktigt, men roligt är det tydligen.

Tina skriver vykort
Och medan Pelle far omkring som en hundrakilos trasdocka i vattnet, så passar Tina på att skriva vykort på land.

Pelle tjackar glarre
Sen köper Pelle en välförtjänt glass av en liten, liten glassförsäljerska och detta skulle mycket väl kunna varit dagens kulinariska höjdpunkt...

Sashimi-buffé
Men ånävars - på kvällen gick vi nämligen ner till den lyxigaste restaurangen på strandpromenaden, eftersom denna i afton serverade så kallad "grillbuffé". Denna buffé visade sig dock näppeligen enbart bestå av grillade grejer, utan här fanns det allsköns mat av yppersta klass. Det första som mötte oss var exempelvis detta fantastiska sashimi- och ostronupplägg.

Schysst buffétallrik
Och just sashimin (små bitar rå fisk som serveras med olika tillbehör för er som kanske inte vet detta) var nog den bästa vi någonsin ätit faktiskt. Att dessutom Tina fick chansen att pricka av "ätit ostron" från sin livslista var ju ytterligare en liten bonus.

Normans äter ostron
Både hon och Pelle tycker dock att just ostronets rykte som delikatess är aningens överdriven...

Tina får lammkött
Sen fortsatte vi förstås äta tills magarna höll på att spricka. Här är det Tina som passar på att få lite lammkött på semestern...

Normans nya kompisar
Dagens höjdpunkt visar sig dock för en gångs skulle varken handla om mat eller elefanter, utan det är snarare dessa tjusiga individer som står för denna. De satt nämligen vid bordet bredvid vårt, och efter lite småsnack över borden kände vi att vi ville få lite nya vänner här, så vi bestämde oss för att bjuda dem på en varsin drink, och flytta ihop våra bord. Detta förslag mottogs med glädje och visade sig vara en lyckosatsning av rang.

Matilda och Magnus igen
Sen blev det ytterligare en massa drinkar som bjöds fram och tillbaka mellan paren, och Matilda och Magnus, som herrskapet i fråga heter, visade sig vara ett par ytterst trevliga, sociala och intelligenta personer (vilket är de tre krav vi ställer på våra vänner...), som är ute på en fyra månader lång Asienresa med deras lille son Tage - ett av de smartaste sätten att ta ut sin föräldraledighet på som vi någonsin hört talas om. Dessa unga tu ska vi förmodligen träffa även i morgon, men ni som är mer nyfikna på vad det är för filurer makarna Norman lierat sig med i främmande land kan med fördel gå in på DERAS reseblogg för att lära känna dem lite bättre. Den hittar ni om ni klickar här >>.


<< Dagen innan
Tillbaka till menyn

Nästa sida >>