Pelle läser feministlitteratur
Ni ska inte tro att vi BARA solar och badar på vår semester inte. Nädå, vi förkovrar oss också i allsköns litteratur. Här går det åt böcker så det står härliga till ska ni veta - allt från norska självmordskandidater med svart humor, via hundar med ADHD, till Petra Östergrens uppgörelse med antiporrfeministerna slukas med hull och hår. Härligt!

Tina löser korsord
Idag introducerade vi dessutom ytterligare lite hjärngympa för att få igång de celler som inte den inhemska Chang-ölen tar död på; vi satte igång med korsordslösning.

Oklart korsord...
Eller löste och löste förresten. Det var några ord vi inte lyckades lösa. Nämligen dessa:

-"Slag" - Tre bokstäver, R i mitten: _ R _
-"Förstärker nåt" - Fyra bokstäver, LN på slutet: _ _ LN
-"Tidsperiod" - Två bokstäver, andra R: _ R
-"Grodd" - Två bokstäver, andra L: _ L
-"Tidning" - Fem bokstäver: A _ _ S A
-"Dansk vägrestaurang" - Tre bokstäver, sista O: _ _ O
-"Fransk kung" - Tre bokstäver: R O _

Visst hade det säkerligen varit enklare för oss att googla upp svaren, men vi vill ju sysselsätta er lite också där hemma, så kommer ni på något av svaren så maila dem till normans@spygg.com. Den med mest rätta svar vinner en utskrift av valfritt foto från resedagboken...

Hångel i havet
Och när vi inte löser korsord eller solar så hånglar vi i havet. Jättemysigt.

Svett-Pelle
På lunchen svarade Pelle sedan "Spicy" på frågan om hur han ville ha maten, och då fick han den kryddstark minsann. Rejält kryddstark till och med. Turligt nog blev den mildare efter ett tag, då hans svett droppat ner på tallriken och spätt ut kryddorna en aning.

Nyduschad Pelle
När vi sedan fått nog av strandlivet så inträffar en av Pelles höjdpunkter på dagen, nämligen den när han nyduschad och fräsch öppnar en iskall öl som han avnjuter i sängen, medan han tankar in dagens bilder i datorn.

Tina i springtagen
Samtidigt drar Tina på sig träningskläderna och går ut och springer stranden fram och tillbaka några gånger. Under tiden rinner den iskalla ölen ned i hennes makes strupe där han ligger och myser på sängen...

Näckrosplantering
På kvällen bestämmer vi oss för att äta i den lyxiga hotellrestaurangen. På vägen dit ser vi hur en dam ur personalen planterar nya näckrosor i fontänen. Det var tydligen intressant nog att lägga upp i resedagboken tyckte vi...

Hotellrestaurangen
Vi vet att vi varit lite smådåliga på att visa hur själva hotellet ser ut, men det är verkligen superschysst och har helt bisarrt högt till tak - vi snackar kanske 15 meter upp till själva taknocken (i vårt rum har vi kanske sex meter till densamma). Annars är det inrett med mörka träslag och vita väggar, och alltihop luktar Mentos tycker Pelle, medan Tina tycker det luktar Marianne. Karamellen alltså, inte syslöjdslärarinnan.

Normans till bords
Givetvis ville vi dokumentera vår mysiga middag där, och räckte på sedvanligt vis över kameran till en servitör som fick ta bilden åt oss. Och återigen ställer vi oss frågan VARFÖR främmande människor ALLTID komponerar bilden med för mycket luft över huvudet? Ja - inte vet vi, men så är det iallafall.

God mat
Och för er kulinariskt intresserade kan vi meddela att maten här var riktigt bra. Pelle tog en australisk oxfilé med en päronformad pommes duchesse-klutt och en riktigt bra bearnaisesås, medan Tina slog till med en grillad lax med wasabi-aioli och rostad potatis. Mumma tyckte vi, och sedan gick vi upp på rummet och skrev resedagbok så det stod härliga till. Snipp snapp snut - så var denna dagen slut


<< Dagen innan
Tillbaka till menyn

Nästa dag >>