Dag 9
(tisdagen den 6:e februari 2007)
Hotellpoolen
Så blev det tisdag, och efter frukosten blev det återigen ett par timmar på stranden innan vi var tvungna att ta tag i dagens inbokade aktiviteter. Först ville Tina dock köra sin sjöstjärneimitation i hotellpoolen som gränsar till just stranden - mest för att visa upp hur fin den är (både poolen och sjöstjärneimtationen)

Pelle och Tina mysvilar
Efter nämnda solande gick vi upp på hotellrummet och fixade i ordning oss inför resten av dagens aktiviteter. Faktum är att det är en av dagens höjdpunkter att få duscha bort saltet och sanden och sedan softa lite på det svala rummet med en öl, några små nötter och en bok samtidigt som man känner sig riktigt nyponfräsch.

Otäck skräddare
Sedan var det dags att traska upp mot huvudgatan igen för dagens första inbokade aktivitet. På vägen upp dit finns dock en av de få obehagliga saker vi upptäckt med den här resan - nämligen skräddaren med den gälla rösten. Första dagen vi gick förbi honom så ropade han in oss i sin butik med sin gälla, gälla röst - och snälla som vi är följde vi med in och lyssnade på hans säljsnack om vilka bra priser han skulle ge oss eftersom hans farbror brukade åka till Sverige yada-yada... Vi hade redan bestämt oss för hans konkurrent - den lille, lille indiske (tror vi) rackaren - men det sa vi förstås inte, utan lämnade den gällröstade skräddarens butik med ett "-Vi får se...". Detta resulterade givetvis i att så fort han får syn på oss utanför så börjar han skrika åt oss att komma in och köpa av honom - detta trots att Pelle försökt förklara för honom att vi redan beställt hos hans konkurrent. Han är skitjobbig helt enkelt - och som de mesiga fjantar vi är så har vi svårt att inte ge honom trevliga men undvikande svar varje gång, istället för att bara gå vidare och ignorera honom helt. Så ni ser - vi har det inte så lätt vi heller, här borta i Thailand...

Pelle provar kostym
Nåväl - just idag lyckades vi passera gäll-skräddaren utan upptäckt, och fortsatte upp till vår lilla dito på huvudgatan, där det var dags för den första provningen av kostymen och byxorna. Jisses Amalia så mycket grejer det är att tänka på när det gäller kostymdesign: Hur stora ska slagen vara (lagom)? Ska pressvecken på byxorna bli ett konstigt veck uppe på låren (nej)? Hur många knappar ska det vara (tre... eller två kanske? Nä - ta tre)? Ska byxorna vara smala eller gubbhängiga (smala)? Och så vidare i all oändlighet... Nåja - förhoppningsvis blir vi jättenöjda till slut - och det är svårt att skylla på någon annan om något blir fel när man gjort alla valen själv. Tina fick iallafall för första gången uppleva känslan av att säga "Njä... de är lite för långa" om ett par byxor hon provade, vilket hon tyckte var en underbar upplevelse.

Pelle köper pannkaka
Efter byxprovning och lunchätning så bestämde sig Pelle för att ta lite efterrätt i form av en bananpannkaka för 15 baht (ca 3 kr).

Pannkakstant
Dessa steks i små stånd på gatan, och serveras sedan ihopvikta i papper. Mumsiga som attan - och medan vi stod och väntade på den kom vi i samspråk med en annan pannkakskund som hette Doug och bodde på Hawaii i vanliga fall. Så nu har vi ett ställe att bo på om vi kommer dit någon gång.

Pelle i småbyxor
Sedan var det dags för dagens andra inplanerade aktivitet - nämligen tre timmars spa-behandling med namnet "Romantic Escape for couples" Denna paket bestod av följande behandlingar:

-Floral Foot Soak (fotbad och tvätt/peeling av dessa kroppsdelar i en balja vatten med iblandade rosenblad)
-Herbal Sauna (Ångbastu med eucalyptusdoft)
-Similan Salt Scrub (Helkroppspeeling med salt)
-Aromatic Floral Milk Bath (Bubbelpool fylld med rosenblad med lite tvagning innan)
-Thai Aromatherapy Massage (nästan två timmars thaimassage med doftande olja)

Allt började dock med att vi i den privata lilla bungalow som behandlingarna skulle ske i ombads byta om till tjusiga silverfärgade små kimonos samt blev tilldelade varsin liten försluten påse innehållandes... ja - vi trodde det var små hårnät, men det visade sig vara kalsonger/trosor i hårnätsmaterial. Attans sexigt och väääldigt genomskinligt.

Tina i rosenbad
Efter fotbadet (som kunde varit lite längre, tyckte Tina) var det dags för Herbal Sauna - dvs ångbastun. Vilken var väldigt behaglig till en början, men efter ett tag blev det väääldigt jobbigt att sitta där i värmen. En kvart var det sagt att vi skulle tillbringa där inne, men det kändes som en halvtimme minst. När vi slutligen blev utsläppta var våra porer stora som fågelholkshål. Då passade det ju bra att nästa behandling var saltskrubbningen, ty skrubbning med salt var precis vad det var. Vi gick säkert ner ett kilo var i döda hudceller, och Pelle njöt för fulla muggar medan Tina - på grund av sin känsliga hud - tyckte det gjorde ganska ont. Sedan var det dags för Aromatic Floral Milk-badet, och här till personalens förvånade skratt dubbelcheckat innan att det inte var riktig mjölk i badet, vilket vi misstänkte inte skulle vara så bra för Tinas allergi mot denna dryck. Nåja - badet var som ni ser fullt av rosenblad och andra, gröna - och ganska vassa upptäckte vi - blad som doftade mumma, och praktiskt nog hamnade de flesta av dessa växtdelar på Tinas behag, vilket gjorde att vi kan lägga upp ett foto här utan att bli arresterade av sedlighetspolisen.

Paret Norman i rosenbad
Och på tal om fotograferande - det var ju inte helt lätt för oss att dokumentera denna händelse, eftersom vi båda fick behandlingar samtidigt. Men praktiskt nog så lämnade de oss i fred i en halvtimme i bubbelbadet för att vi verkligen skulle kunna relaxa, varpå Pelle - så fort de lämnat rummet - rusade upp och hämtade kameran, ty allt ska banne oss dokumenteras på denna resa om det är fysiskt möjligt! Tyvärr var det inte fysiskt möjligt att dokumentera den sista behandlingen, som var en en och en halv timme lång helkroppsmassage som Pelle tyckte var helt himmelskt skön. Tina hade dock, som hon brukar kunna ha ibland, lite svårt för att slappna av, och blev uppstressad av just detta faktum - att hon inte kunde slappna av, så det blev någon slags ond cirkel, som tyvärr inte bröts förrän det var ungefär tio minuter kvar - då hon slutligen lyckades känna sig avslappnad hon också.

Groda
Efteråt blev vi (liksom innan, men det skrev vi inte) serverade en varsin kopp sött citrongräs-te, och därefter gick vi ut och åt på restaurang Sand & Sea som serverar den godaste kyckling i rödcurry vi hittills testat på denna resa. Sedan - när vi var på väg tillbaks till hotellrummet hade vi ytterligare en närkontakt med den thailändska djurvärlden, när vi träffade på den här grodan. En passande avslutning på dagen.

<Tillbaka till menyn>