Torsdag

Tordyvel?
Denna dag började med att vi fick syn på ett gäng pollinerande jätteinsekter av den här sorten. Stora som as var de - eller åtinstone som Pelles övre tumled. Vi har egentligen ingen aning, men vi tror att det är tordyvlar, fasten de behagade flyga i gryningen.

Kryssningsfartyg
I övrigt kan vi avslöja att vi tyvärr inte kommer bjuda på lika många bilder och historier som igår, ty denna torsdag var en av de segare hittills. Kanske beror det på alla intryck från igår. Kanske hade vi bara en segdag överlag - vad vet vi? Det enda vi gjorde iallafall var att pendla mellan att ligga i solen och under parasollet på stranden. Samt spana ut mot ett kryssningsfartyg som parkerat utanför.

Hund
Sen kom det en hund klivande vid strandkanten. Då tittade vi lite på honom.

Hund igen
Då kom det plötsligt ytterligare en hund! Det här kan ju bli spännande tänker ni, men närå - det blir det inte. Vi ljög nämligen. Det är samma hund.

Duva?
En av pippipipparna från i måndags dök upp också. Här ser man förresten att solen står aningen högre här än hemma i Solna för tillfället. Alltid något att glädjas åt.

Bumbu Bali
På kvällen gaskade vi upp oss en aning, och gick iväg till den restaurang som såväl vår guidebok som mänskliga dito rekommenderat - nämligen Bumbu Bali. Där skulle det enligt uppgift serveras autentisk Balinesisk mat av rang, och priserna på menyn var ungefär de tredubbla gentemot haken ute på gatan.

Innan maten
Vi beställde varsin rätt som verkade god, och dessa serverades aptitligt på en bricka med tillägget att vi inte skulle äta upp chilifrukterna som låg bredvid, ty de var bara för dekoration.

Efter maten
Tyvärr visade sig maten vara riktigt tråkig på alla möjliga sätt. Framförallt var den inte särskilt god, vilket är ett av de krav vi ställer på mat - särskilt när den kostar tre gånger så mycket som på ställena bredvid. Nä - den här restaurangen kan vi verkligen inte rekommendera. Bu för Bumbu Bali!

Trött-Tina
Så här ligger vi nu på hotellrummet och tröstar oss med honungsrostade mandlar (Tina) och vitlöksrostade jordnötter (Pelle). Samt uppdaterar resedagboken förstås, som denna dag tog bra mycket mindre tid att göra än gårdagens. Inget ont som inte har något gott med sig!

<< Meny >>